Ποια προϊόντα ακρίβυναν μετά το Brexit

Ποια προϊόντα ακρίβυναν μετά το Brexit
Το Brexit επιφέρει πολλές επιπτώσεις στην αγγλική οικονομία, αφού το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έριξε τη λίρα στο μείον 15% έναντι του δολαρίου. Μία από τις επιπτώσεις είναι η αύξηση των τιμών ορισμένων προϊόντων. 

Συγκεκριμένα αύξηση τιμής είδαν:

Διακοπές: Οι Βρετανοί λατρεύουν να πηγαίνουν διακοπές στη Γαλλία και την Ισπανία το καλοκαίρι, αλλά το κόστος των διακοπών για μια συνηθισμένη οικογένεια έχει αυξηθεί επειδή η λίρα έχει χάσει το 10% της αξίας της έναντι του ευρώ. Η εταιρεία ξένου συναλλάγματος FairFX εκτιμά ότι οι οικογενειακές διακοπές δύο εβδομάδων για μια μέση βρετανική οικογένεια στη Γαλλία κοστίζουν πλέον 395 λίρες παραπάνω, σε σχέση με την περίοδο πριν το δημοψήφισμα.

Καύσιμα: Η τιμή της βενζίνης ήδη αρχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Βενζινοπωλών στο Λονδίνο. Η μέση τιμή της βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν το Brexit ήταν περίπου 1,12 λίρες. Επειδή η βενζίνη στις παγκόσμιες αγορές μετριέται σε δολάρια ΗΠΑ, η πιο αδύναμη βρετανική λίρα πλέον αγοράζει μικρότερη ποσότητα βενζίνης σε σχέση με προηγουμένως. Κι έτσι, παρόλο που οι παγκόσμιες τιμές έχουν μειωθεί κατά 10% κατά την περίοδο από το δημοψήφισμα μέχρι σήμερα, οι τιμές στα βενζινάδικα έχουν αυξηθεί κατά 1 πένα ανά λίτρο την ίδια περίοδο.

Τεχνολογικές συσκευές: Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να αναθεωρούν προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων τους ως αποτέλεσμα της πιο αδύναμης λίρας. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone OnePlus πρόκειται να ανεβάσει την τιμή του μοντέλου OnePlus3 κατά 6,5% την ερχόμενη εβδομάδα. «Περιμέναμε όσο μπορούσαμε, αλλά η απότομη πτώση στις αγορές συναλλάγματος μετά την απόφαση για το Brexit μάς ανάγκασε να αναπροσαρμόσουμε την τιμολογιακή πολιτική μας για το OnePlus3 στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πηγή: CNN money

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ