Ποιοι θα έχουν έκπτωση 15% στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Ποιοι θα έχουν έκπτωση 15% στο λογαριασμό της ΔΕΗ
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως τη μείωση κατά 15% στα όλα τα τιμολόγια ρεύματος για τους συνεπείς οικιακούς και επαγγελματικών πελατών της, και κάλεσε και τους 2.100.000 καταναλωτές που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τους λογαριασμούς να προχωρήσουν σε ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν της έκπτωσης.

Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί από την πλευρά τους που έχουν κερδίσει μερίδιο της τάξης του 9% από την ΔΕΗ , αναμένεται να απαντήσουν με υψηλότερες εκπτώσεις για οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές ,αφού τους δίνεται περιθώριο να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις τιμές μετά την κατάργηση του ΕΦΚ από την παραγωγή των εργοστασίων με φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ ώστε να ανοίξει ο ανταγωνισμός, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Όσον αφορά την μεταβίβαση ποσοστού των καταναλωτών σε ιδιώτες ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε ότι θα γίνει με όρους που θα διαμορφώσει η ΔΕΗ ώστε να μην της φύγουν οι καλοί πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ