Μπενίσης: Δωρεάν παροχή νερού σε 100.000 - 150.000 καταναλωτές

Μπενίσης: Δωρεάν παροχή νερού σε 100.000 - 150.000 καταναλωτές
Μπορεί η ΕΥΔΑΠ να έχει αποφασίσει να κόβει το νερό στους κακοπληρωτές ωστόσο παράλληλα επεξεργάζεται σχέδιο ώστε να παρέχεται δωρεάν παροχή νερού σε 100.000-150.000 πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Τα παραπάνω δήλωσε στη Realnews ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Μπενίσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ανήμποροι θα προστατευτούν και οι μπαταχτσήδες που εκμεταλλεύονται την κρίση θα χτυπηθούν».

Το πλήρες σχέδιο της ΕΥΔΑΠ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σχεδιάζεται νέος τρόπος εξόφλησης λογαριασμών, ακόμα και μέσω περιπτέρων ενώ ο κ. Μπενίσης προαναγγέλλει αυξήσεις για τους σπάταλους με εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου, τονίζοντας ότι «όποιος θέλει πισίνα, να πληρώσει».

Ο Γ. Μπενίσης δηλώνει ότι «όσο είναι στην ΕΥΔΑΠ το νερό, θα παραμείνει δημόσιο» και επισημαίνει πως «έχει προειδοποιήσει γι’ αυτό την κυβέρνηση» ενώ εδωσε και στοιχεία για το ύψος των οφειλώ ιδιωτών στην ΕΥΔΑΠ όπου φτάνουν τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΕΥΔΑΠ θα διευκολύνει όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη, θα δώσει και δωρεάν νερό σε ορισμένες ομάδες, αλλά θα κόψει το νερό στους κακοπληρωτές.

«Εξετάζουμε τη δωρεάν παροχή 5 έως 8 κ.μ. νερού σε 100.000-150.000 καταναλωτές που θέλουμε να εντάξουμε επιπλέον στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μιλάμε για ανέργους, για μονογονεϊκές οικογένειες, για δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κ.ά.Οι υπόλοιποι που μπορούν να πληρώσουν με δυσκολία θα διευκολύνονται με δόσεις, ορισμένες εκ των οποίων θα είναι άτοκες. Ενδεχομένως να φτάσουμε και στις 100 δόσεις.» είπε ο κ. Μπενίσης και συμπλήρωσε ότι η διαδικασία θα γίνει μέσω διαφόρων τρόπων όπως μέσω ΚΕΠ, μέσω των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης κ.ά ενώ το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες

Ο κ. Μπενίσης άφησε ανοικτό να καταργηθεί το όριο οφειλής των 500 ευρώ που ισχύει σήμερα ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα χαριστούμε σε όλους όσοι αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν, αλλά εκμεταλλεύονται την κρίση. Ασχέτως του ποσού που χρωστάνε, θα τους διακόπτεται η σύνδεση. Ή θα πληρώσουν ή θα μείνουν χωρίς νερό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, καταναλωτής στην Καλλιθέα που με εκκαθαριστικό 90.000 ευρώ ζητούσε ρύθμιση.

Επίσης έκανε γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ σχεδιάζει τρόπους ώστε από τις αρχές του 2016 ο καταναλωτής να πληρώνει με ασφάλεια και ταχύτητα, ακόμα και στο περίπτερο ή σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ, μέσω τράπεζας κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ