Λιγότερα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα

Λιγότερα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα
Αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι ο προϋπολογισμός των ελληνικών νοικοκυριών για τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ευρωπαϊκός οργανισμός.

Όπως αναφέρει η έρευνα, οι Έλληνες καταναλωτές αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 402 ευρώ, χρήματα λιγότερα κατά 8,6% σε σχέση με πέρυσι, την ώρα που οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 513 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 0,3% σε σύγκριση με το 2014.

Απαισιόδοξος για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμφανίζεται ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Γιώργος Καββαθάς: “Μηδενικοί τζίροι, καταστροφή, συνέχιση του κλεισίματος των επιχειρήσεων και βλέπω να επιβεβαιώνεται η μελέτη του Ινστιτούτου για 65.000 λουκέτα το δεύτερο εξάμηνο του 2015”, δηλώνει σύμφωνα με το Mega.

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πριν μερικές ημέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 50% των επιχειρήσεων καταγράφηκε πτώση του τζίρου, στο 36% κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα και μόλις στο 14% των επιχειρήσεων υπήρξε άνοδος.

“Είναι αυτονόητο ο κόσμος να μην μπορεί να ψωνίσει γιατί δεν έχει. Ως εκ τούτου δεν περιμέναμε θαύματα, αλλά περιμέναμε να κυμανθεί τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα, κάτι τέτοιο δεν έγινε”, δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βασίλης Κορκίδης.

Στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε άνοδος της κίνησης σε ποσοστό που κυμαίνεται από 2%-10%. Στη Θεσσαλονίκη ο τζίρος έφτασε τα περσινά επίπεδα, στον Πειραιά διαπιστώθηκε οριακή μείωση, στο Περιστέρι και το Μαρούσι η πτώση της αγοραστικής κίνησης έφτασε το 15% και στη Γλυφάδα άγγιξε το 30%.

ΠΗΓΗ: Megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ