Σκέφτεστε να πουλήσετε το παλιό σας iPhone; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Σκέφτεστε να πουλήσετε το παλιό σας iPhone; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε
Και ναι είναι γεγονός! Τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έκαναν χθες την επίσημη εμφάνισή τους στον κόσμο της τεχνολογίας (δείτε ΕΔΩ) και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εμφάνισή τους στα ράφια της αγοράς. Πολλοί λοιπόν (αν κρίνουμε από το προηγούμενο iPhone 6) θα μπουν στον πειρασμό να τα αγοράσουν παρόλο που οι αρχικές τιμές τους θα είναι απαγορευτικές.

Κάποιοι από εσάς ενδεχομένως να σκέφτεστε ακόμη και να πουλήσετε το παλιό σας κινητό πριν πέσει η αξία του, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσετε όλο το κόστος του επόμενου iPhone σας.

Πριν αποφασίσετε όμως να «κρεμάσετε πωλητήριο» στο παλιό σας iPhone δείτε μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για το πουλήσετε με ασφάλεια για εσάς στον επόμενο ιδιοκτήτη του:

Διαγραφή ρυθμίσεων και περιεχομένου:

Το πρώτο και ευκολότερο βήμα είναι η διαγραφή του περιεχομένου και των ρυθμίσεων του iPhone από τις Ρυθμίσεις της συσκευής. Η διαδρομή είναι:

Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Επαναφορά -> Περιεχόμενο και ρυθμίσεις

Για τη διαγραφή των ρυθμίσεων πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό ασφαλείας του τηλεφώνου σας, ο οποίος είναι συνήθως 4ψήφιος.

Στη συνέχεια ζητείται να απενεργοποιηθεί η Ευρεση iPhone και θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό του AppleID που έιναι συνδεδεμένη η συσκευή, για να μπορέσει να προχωρήσει η επαναφορά.

Λίγα λεπτά αργότερα η επαναφορά θα ολοκληρωθεί και η οθόνη του κινητού σας θα δείχνει το αρχικό μήνυμα ενεργοποίησης της συσκευής, το οποίο είναι ένας χαιρετισμός σε πολλές γλώσσες

Activation Lock – Εύρεση iPhone:

Στην παραπάνω διαδικασία έχει αφαιρεθεί το κλείδωμα της συσκευής κατά το τελευταίο στάδιο που εισάγετε τον κωδικό AppleID σας. Ωστόσο, στην περίπτωση που το κινητό πωλείται με ενεργό jailbreak με τη διαγραφή περιεχομένου να γίνεται μέσω κάποιου tweak, αυτό θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα μέσα από τις Ρυθμίσεις της συσκευής!

Ρυθμίσεις -> iCloud -> Εύρεση iPhone και να απενεργοποιήσετε από εκεί τη σχετική ρύθμιση με την εισαγωγή του AppleID σας και του κωδικού.

Αφαίρεση SIM:

Αν και φαίνεται το πιό απλό, μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε τη SIM από το κινητό σας χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο εξαγωγής ή ένα συνδετήρα!


ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από το applenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ