Ανάκληση προϊόντος από την ΙΚΕΑ

Ανάκληση προϊόντος από την ΙΚΕΑ
Στην ανάκληση προϊόντος που προκάλεσε τραυματισμό σε παιδί προχώρησε η ΙΚΕΑ.

Ο λόγος γιατο φως νυκτός PATRULL, για το οποίο ηIKEA δέχτηκε μια αναφορά σύμφωνα με την οποία ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και επτά μηνών έπαιζε με το φως νυκτός PATRULL. Όταν το παιδάκι προσπάθησε να αφαιρέσει το φως νυκτός PATRULL από την πρίζα ξεκόλλησε το καπάκι του φωτιστικού. Το παιδί δέχτηκε ένα πλήγμα από το ηλεκτρικό ρεύμα με εμφανή σημάδια στο χέρι του.

Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν το φως νυκτός PATRULL να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν άμεσα και να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωση τους.

Η ασφάλεια των προϊόντων είναι η πρωταρχική προτεραιότητα της ΙΚΕΑ αναφέρει η εταιρεία. Σε αυτό το πλαίσιο και παρότι δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά περιστατικού στον κόσμο, διεκόπη άμεσα η πώληση του προϊόντος. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, ελέγχθηκαν 600 φώτα νυκτός PATRULL. Δεν βρέθηκε κανένα ελαττωματικό.

Όλα τα προϊόντα ήταν σύμφωνα με τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές ελέγχου και τη νομοθεσία. Παρ' όλα αυτά η ΙΚΕΑ αποφάσισε να ανακαλέσει προληπτικά το φως νυκτός. Το φως νυκτός PATRULL διατίθεται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική από το 2013.

Το φως νυκτός PATRULL μπορεί να επιστραφεί σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ για την πλήρη αποζημίωση του. Δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη αγοράς του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ ή καλέστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο στον αριθμό 801 11 22 722.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ