Δεν θα κόβονται νερό και τηλέφωνο έως τις 6 Ιουλίου - Δωρεάν οι μετακινήσεις

Δεν θα κόβονται νερό και τηλέφωνο έως τις 6 Ιουλίου - Δωρεάν οι μετακινήσεις
Μια σειρά από δράσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών την εβδομάδα που οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης.

Ειδικότερα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1. Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μέτρο δεν περιλαμβάνεται ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος και ο ΟΣΕ, ενώ θα επεκταθεί και μετά το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες για όλους του ανέργους με δελτίο ΟΑΕΔ.

2. Δεν διακόπτεται καμία σύμβαση της ΕΥΔΑΠ για ληξιπτρόθεσμες οφειλές.

3. Τα ΕΛΤΑ θα εξυπηρετούν κανονικά τις συντάξεις ΙΚΑ και ΟΓΑ, καθώς διαθέτουν υπηρεσίες συναλλαγών και πληρωμών.

4. Δεν θα διακοπούν οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις (σταθερές, κινητές, ίντερνετ) μετά από συμφωνία με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

5. Ζητήθηκε από παραχωρησιούχους το Σαββατοκύριακο να μην καταβάλλονται διόδια.

6. Αναμένεται έκπτωση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφασιστεί το τελικό ποσοστό. Αναμένονται συζητήσεις τόσο με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε την κατάργηση των ελέγχων των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς από εργαζόμενους οι οποίοι ελάμβαναν ποσοστό από τα πρόστιμα.

Όσον αφορά τους ανέργους ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι διαγράφονται όλα τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν δοθεί και τα οποία έχουν παράλληλα προσαυξηθεί και αποκάλυψε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και τα 40.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ