Νέα «λυπητερή» από το υπουργείο Οικονομικών –Στους ΙΧηδες το βάρος

Νέα «λυπητερή» από το υπουργείο Οικονομικών –Στους ΙΧηδες το βάρος
Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να αργεί αλλά δεν… ξεχνά.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρεςπληροφορίες, από ώρα σε ώρα θα εμφανιστεί στους ΑΦΜ δεκάδων χιλιάδων οδηγών τατέλη κυκλοφορίας –μαζί με το πρόστιμο- που έμειναν απλήρωτα από πέρυσι. Και ωςγνωστόν, το πρόστιμο είναι βαρύ και ασήκωτο καθώς αντιστοιχεί στο ισόποσο των τελώνκυκλοφορίας. Δηλαδή, όποιος δεν πλήρωσε τον Δεκέμβρη, θα κληθεί τώρα να πληρώσει«επι δύο».

Υπάρχει και ένα ευχάριστο στην ιστορία: η οφειλή που θα εμφανιστεί στους ΑΦΜ τωνοδηγών (δεν αποκλείεται να αποσταλούν και ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια όπως έγινε και μετο χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο βεβαιώθηκε προ ημερών στους ΑΦΜ ενός εκατομμυρίουιδιοκτητών ακινήτων) μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Βέβαια, μηνπεριμένετε ότι θα «κουρέψετε» το πρόστιμο. Και αυτό διότι η υπουργική απόφαση τηςρύθμισης δεν προβλέπει διαγραφή (σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης) για τα πρόστιμα τωντελών κυκλοφορίας. Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι το ποσό θα μπορεί (μέσω της ρύθμισηςνα καταβληθεί σε δόσεις των 20 ευρώ). Σε πόσες δόσεις; Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τονσχετικό πίνακα για όλα τα αυτοκίνητα.

Για τους οδηγούς αυτοκινήτων, θα υπάρξουν και άλλες «λυπητερές» πολύ σύντομα. Ηπρώτη θα έρθει στους οδηγούς που δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ. Ηδεύτερη θα αφορά στους οδηγούς που έχουν τα αυτοκίνητά τους ανασφάλιστα. Η δεύτερη,είναι πιθανό να αργήσει καθώς για τον καταλογισμό των προστίμων που προβλέπει ο νόμοςστα ανασφάλιστα οχήματα, κρίθηκε ότι απαιτείται προσαρμογή του νόμου κάτι που απαιτείχρόνο. Πάντως, οι οδηγοί μπορούν να διαπιστώσουν από τώρα αν το ΙΧ τους εμφανίζεταιως ασφαλισμένο στις ηλεκτρονικές βάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Γιαπερισσότερα κάντε κλικ εδώ.

Το ευχάριστο

Υπάρχει και ένα ευχάριστο στην ιστορία. Οι εκατοντάδες οδηγοί που έχουν θέσει ταοχήματά τους σε ακινησία, θα μπορέσουν –αν θέλουν- να πάρουν πίσω τις πινακίδες τουςπληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρο το 2015 αλλά μόνο για το διάστημα πουαπομένει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το πώς μπορεί να γίνει αυτό, θα το δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ