Με το …σταγονόμετρο το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα πάρουν λεφτά

Με το …σταγονόμετρο το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα πάρουν λεφτά
Υπό το βάρος των ασφυκτικών συνθηκών ρευστότητας θα πληρωθούν σήμερα τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, αυτοί που θα δυσαρεστηθούν θα είναι περισσότεροι από αυτούς που θα ανακουφιστούν καθώς λεφτά για όλους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχουν.

Λόγω της αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και της διατήρησης –από την προηγούμενη κυβέρνηση- σε πολύ «χαλαρά» επίπεδα, ο αριθμός των δικαιούχων εκτοξεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκεκριμένες ηλεκτρονικές αιτήσεις έχουν στα χέρια τους ήδη περισσότερο από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά ενώ, με το ρυθμό που αυξάνονται οι αιτήσεις, το κόστος για το επίδομα πετρελαίου, μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν, έχουν γίνει τρεις πληρωμές και συνολικά έχουν διατεθεί γύρω στα 130 εκατ. ευρώ. Για να ικανοποιούνταν όλοι σήμερα, θα έπρεπε να πληρωθούν δεκάδες εκατομμύρια τα οποία δεν υπάρχουν. Έτσι, θα γίνει προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις (και οι αγορές πετρελαίου) που μπήκαν νωρίς στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Για την ικανοποίηση και των υπόλοιπων αιτήσεων (αλλά και αυτών που έρχονται καθώς η διαδικασία θα είναι ανοικτή μέχρι τέλος Μαίου) το υπουργείο Οικονομικών… επιφυλάσσεται να πληρώσει αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ