Πόσο πουλάνε το πετρέλαιο θέρμανσης στη γειτονιά σου (έρευνα)

Πόσο πουλάνε το πετρέλαιο θέρμανσης στη γειτονιά σου (έρευνα)
Το 1ο 24ωρο της φετινής σεζόν κατά την οποία διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά (15/10/2014-30/04/2015) ολοκληρώθηκε. Οι πρατηριούχοι, υπακούοντας στις επιταγές του νόμου έστειλαν στην γενική γραμματεία εμπορίου τις τιμές με τις οποίες ξεκίνησε η διάθεση και πλέον έχουμε στα χέρια μας την πρώτη πραγματική έρευνα αγοράς. Πόσο πωλείται λοιπόν το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος;

Το fpress.gr δημοσιεύει αναλυτικό πίνακα με τα επίσημα στοιχεία της Γ.Γ. Εμπορίου για πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως προκύπτει, υπάρχουν πρατήρια τα οποία ξεκίνησαν τη διάθεση ακόμη και από τα 99 λεπτά το λίτρο. Υπάρχουν βέβαια πρατήρια στα οποία η τιμή διαμορφώνεται αρκετά υψηλότερα ωστόσο μέσα από τον πίνακα σας δίνεται η δυνατότητα να έχετε πλήρη εικόνα ανά περιοχή του λεκανοπεδίου.

Πώς θα διαβάσετε την πληροφορία; Η κατάταξη έχει γίνει με βάση την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, οι πρώτες εγγραφές αφορούν στα φθηνότερα πρατήρια. Συνολικά, ο αριθμός των καταχωρήσεων ξεπερνά τις 140 ενώ μέσα από τον πίνακα θα βρείτε:

  1. Την τιμή
  2. Την διεύθυνση του πρατηρίου
  3. Το ονοματεπώνυμο του πρατηριούχου ή την επωνυμία του πρατηρίου
  4. Τις ποσότητες για τις οποίες ισχύει η συγκεκριμένη τιμή. Κάποια πρατήρια διαφοροποιούν την τιμή ανάλογα με το αν η παραγγελία αφορά σε ποσότητες άνω των 1000 λίτρων ή κάτω των 1000 λίτρων.

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το επίδομα θέρμανσης. (λεπτομέρειες για το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ). Έτσι, όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος, μπορούν να αφαιρέσουν και 35 λεπτά του ευρώ από την τιμή που αναγράφεται στον πίνακα

Τον αναλυτικό πίνακα με την έρευνα αγοράς, μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ