13 Λειτουργίες του Galaxy Note 4 που δεν διαθέτει το iPhone

Δείτε παρακάτω μερικές από τις λειτουργίες του νέου Galaxy Note 4 που δεν διαθέτει κανένα iPhone:

1. Μετρητής παλμών

Το πίσω μέρος της συσκευής διαθέτει έναν μετρητή παλμών. Ο χρήστης μπορεί να πάρει τον σφυγμό του τοποθετώντας απλώς το δάκτυλό του πάνω σε αυτόν, όπως δείχνει η φωτογραφία.

2. Αποσπώμενο πίσω κάλυμμα

Το πίσω κάλυμα αποσπάται από την υπόλοιπη συσκευή δίνοντας στον χρήστη την ευκαιρία να αντικαταστήσει την μπαταρία του τηλεφώνου όταν αυτή χαλάσει.

3. Υποδοχή για κάρτα μνήμης

To Galaxy Note 4 διαθέτει επίσης υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD, σε περίπτωση που χρήστη επιθυμεί να προσθέσει στην συσκευή του περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

4. Πομπός υπερύθρων

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, η κουκκίδα στα δεξιά της συσκευής είναι ένας πομπός υπέρυθρης ακτινοβολίας. Με άλλα λόγια το νέο phablet της Samsung θα μπορεί να λειτουργεί και ως τηλεχειριστήριο.

5. Δύο εφαρμογές ταυτόχρονα

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να τρέξει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, όμως αυτή η λειτουργία είναι συμβατή σε ορισμένες εφαρμογές.

6. Προσαρμογή μεγέθους στα παράθυρα

Η νέα συσκευή δίνει την δυνατότητα στους χρήστες της να μεταβάλλουν το μέγεθος των παραθύρων ορισμένων εφαρμογών, όπως ακριβώς γίνεται και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Θυμίζει ένα είδος μίνι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

7. Ειδικό στυλό

Η νέα συσκευή περιέχει σαν αξεσουάρ μια ειδική γραφίδα που επιτρέπει στον χρήστη να ζωγραφίζει ή να κρατάει σημειώσεις.

8. Ειδικό στυλό (άλλες λειτουργίες)

Πέρα από τις λειτουργίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, ο χρήστης μπορεί να κάνει και άλλες ενέργειες με το ειδικό στυλό, όπως για παράδειγμα να επιλέξει ένα κείμενο. Η χρήση του ειδικού στυλού κάνει την διαδικασία αυτή σαφώς ευκολότερη σε σχέση με το αν ο χρήστης επέλεγε το κείμενο με το δάκτυλό του, όπως γίνεται στο iPhone.

9. "Έξυπνος" φορτιστής

Ο "έξυπνος" φορτιστής θα φορτίζει την μπαταρία του κινητού πολύ πιο γρήγορα απ'οτι ένας κανονικός φορτιστής.

10. Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχει και σε άλλες έξυπνες συσκευές, όμως η συγκεκριμένη έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Μόλις ο χρήστης την θέσει σε λειτουργία, τότε η οθόνη του κινητού γίνεται ασπρόμαυρη και η συσκευή επιτρέπει στον χρήστη της να πραγματοποιήσει πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, όπως να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, να περιηγηθεί στο διαδίκτυο ενώ του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει ελάχιστες εφαρμογές. Με αυτό τον τρόπο, η λειτουργία αυτή τον βοηθάει να εξοικονομήσει μερικές ώρες πριν η μπαταρία εξαντληθεί εντελώς.

11. Εύχρηστο μενού

Η μπάρα με τα κεντρικά πλήκτρα όπως το κουμπί Home ή Back μπορεί να μετακινείται κάνοντας την χρήση του κινητού πιο εύκολη.

12. Αλλαγή μεγέθους οθόνης

Στη νέο Galaxy Note 4, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει το μέγεθος της οθόνης, προσαρμόζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συσκευή στα δικά του δεδομένα.

13. Συρρίκνωση πληκτρολογίου

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία που διαθέτει το Note 4 είναι ότι ο χρήστης μπορεί να μικρύνει το μέγεθος του πληκτρολογίου κάνοντας πιο εύκολη την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι.