Κατάσχεση 85 κιλών ακατάλληλου κρέατος στον Πειραιά

Κατάσχεση 85 κιλών ακατάλληλου κρέατος στον Πειραιά
Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πειραιά κατέσχεσαν 85 κιλά κρέας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε κρεοπωλείο του Πειραιά οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους του καταστήματος διάφορα παρασκευάσματα κρέατος (ρολό κοτόπουλο, ρολό χοιρινό, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, κοντοσούβλι, μπούτια και παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα) και αρνίσιες συκωταριές, συνολικού βάρους 85 κιλών.

Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης καταλληλότητας επί της συσκευασίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρασκευάστηκαν σε χώρο που δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παρασκευαστηρίου – εργαστηρίου.

Τα τρόφιμα που κατασχέθηκαν χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και η τύχη τους θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

Η κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ