Netflix: Η τηλεόραση προχωράει ένα βήμα μπροστά

Netflix: Η τηλεόραση προχωράει ένα βήμα μπροστά
Το Netflix είναι μια πολύ γνωστή υπηρεσία, ειδικότερα στη αγορά της Αμερικής, παρέχοντας μέσω online streaming, τηλεοπτικές σειρές και αλλά και ταινίες. Πρόσφατα επεκτείνεται και στον χώρο της 

Η εταιρία πιστεύει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσει κανείς στη μάχη ενάντια τηςπειρατείας είναι ή διάθεση περιεχομένου, όπως αναφέρει και ο Ted Sarandos, Netflix Chief Content Officer: "Ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσεις την πειρατεία δεν είναι νομοθεσία εναντίον της αλλά δίνοντας στο κοινό καλές επιλογές"

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρίας λοιπόν, κάθε φορά που το Netflix ανοίγει τις πόρτες του για μια νέα χώρα, οι πάροχοι (ISP’s) αυτών σημειώνουν αισθητή μείωση στην κίνηση του BitTorrent.

Η Netflix απευθύνεται κυρίως στις νεότερες γενιές. Με τη βοήθεια του διαδικτύου καταργεί στην ουσία τη δέσμευση του τηλεθεατή σε μια συγκεκριμένη ώρα, κατά την οποία προβάλλεται μια σειρά ή μια ταινία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπηρεσίαδεν προσφέρει το πρόγραμμά της μόνο μέσω υπολογιστών, κινητών ή τάμπλετ, αλλά και μέσω των smart tv που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Με τον τηλεχειριστήριο ο τηλεθεατής ανοίγει την εφαρμογή της υπηρεσίας streaming στην τηλεόραση και από εκεί απλά επιλέγει τι θα δει. Στα θετικά της υπηρεσίας ανήκει σίγουρα και η επιλογή υποτίτλων σε διάφορες γλώσσες.