Η λίστα με τις 10 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη

Αυτές είναι οι 10 ισχυρές κυρίες του κόσμου, άλλες έχουν διαπρέψει στον τομέα της πολιτικής, άλλες στα οικονομικά και άλλες στον τομέα των επιχειρήσεων. Δείτε την θέση της κάθε μιας ξεχωριστά:

10.Virginia Rometty - Διευθύνων Σύμβουλος της IBM

Σε ηλικία 57 ετών έχει καταφέρει να είναι η διευθύνων σύμβουλος της IBM και η πρώτη γυναίκα που κατέχει ηγετική θέση στην εταιρία. Πριν γίνει πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος, κατείχε τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του υπεύθυνου πωλήσεων.Έχει βρεθεί στην λίστα του Forbes με τις πιο πετυχημένες γυναίκες του πλανήτη 7 συνεχόμενες φορές και το 2012 κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση στην κατάταξη.

9.Sheryl Sandberg - Διευθύντρια Επιχειρήσεων του Facebook

Η μοναδική γυναίκα που όχι μόνο συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook, αλλά και το διοικεί ως γενική διευθύντρια, θεωρείται μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο και μία από τις ικανότερες στον χώρο των τεχνολογιών. Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις της περί ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής έχουν εγείρει συζητήσεις επί συζητήσεων για το κατά πόσο οι γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα: "Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, αλά δεν βρίσκω γιατί τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δε μπορούν να έχουν εξίσου επιτυχημένη καριέρα και οικογένεια".

8.Michelle Obama - Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

ΗMichelle Obama είναι δικηγόρος και παράλληλα συγγραφέας. Επιπλέον είναι σύζυγος του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Μεγαλωμένη στο Νότιο τμήμα του Σικάγο, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίουPrinceton καθώς και της νομικής σχολής Harvard. Ξεκίνησε την καριέρα της στο δικηγορικό γραφείοSidley Austin και στην συνέχεια εργάστηκε δίπλα στο δήμαρχοRichard M. Daley καθώς και στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Σικάγο.Περισσότερο δημοφιλής από τον άνδρα της στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία έχει αφοσιωθεί στην αποστολή της να δώσει τέλος στην παιδική παχυσαρκία, στις "στρατιωτικές οικογένειες" της Αμερικής και στις στιλάτες ενδυματολογικές της επιλογές.

7.Mary Barra - Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors

H 52χρονηMary Barra είναι η Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors από τις 15 Ιανουαρίου 2014 και θεωρείται η πρώτη γυναίκα στην εταιρία που έχει καταφέρει να αποκτήσει μια τέτοια θέση. Τον Απρίλιο του 2014 βρέθηκε ανάμεσα στους 100 πιο πετυχημένους ανθρώπους του πλσνήτη.

6.Hillary Clinton - Πολιτικός των ΗΠΑ

Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον είναι Αμερικανίδα πολιτικός και υπήρξε υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το 2009 ως το 2013. Επιπλέον υπήρξε η πρώτη κυρία των Η.Π.Α. από το 1993 έως και το 2001.Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time όπου για τα "Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως" για το έτος 2012.

5.Christine Lagarde - Πολιτικός της Γαλλίας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η πρώτη γυναίκα που είχε ποτέ τέτοια θέση, πέρασε τον πρώτο της χρόνο σε αυτήν προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Στις προσπάθειές της για επιμήκυνση ή και "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, βρίσκει πάντα απέναντί της την Μέρκελ, με την οποία κατά τα άλλα θεωρούνται φίλες.

4.Dilma Rousseff - Πρόεδρος της Βραζιλίας

Η Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ, γεννημένη στις 14 Δεκεμβρίου 1947 στο Μπέλο Οριζόντε, είναι Βραζιλιάνα οικονομολόγος και πολιτικός καθώς και πρόεδρος της Βραζιλίας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Στενή συνεργάτης του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εξελέγη πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2010, με το Κόμμα των Εργατών στο δεύτερο γύρο, στις 31 Οκτωβρίου 2010. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

3.Melinda Gates - Φιλάνθρωπος των ΗΠΑ

Η Melinda Gates γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1964 στο Ντάλας του Τέξας. Εργάστηκε στη Microsoft Corporation το 1987 και παντρεύτηκε τον ιδρυτή της εταιρίας, Bill Gates, το 1994. Εκείνη τη χρονιά, αυτή και ο σύζυγός της, ίδρυσαν το Ίδρυμα Bill & Melinda. H Melindaαποφάσισε να αφιερώσει την ζωή της -μαζί με 560 εκατομμύρια δολάρια- στο να βοηθήσει τις γυναίκες των ασθενέστερων οικονομικά χωρών να έχουν πρόσβαση στα μέσα αντισύλληψης.

2.Janet Yellen - Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

ΗΤζάνετ Λουίζ, γεννημένη στις 13 Αυγούστου 1946 είναι μια Αμερικανή οικονομολόγος. Εκτός από οικονομολόγος, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τηςΟμοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από το 2010 εώς το 2014.

1.Angela Merkel - Καγκελάριος της Γερμανίας

7

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι Γερμανίδα πολιτικός. Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας.Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.Τον Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο "Καρλομάγνος" για το έτος 2008.