Αλλάζει το εισιτήριο του ΟΑΣΑ

Αλλάζει το εισιτήριο του ΟΑΣΑ
Σε ισχύ πρόκειται να τεθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών από 1η Σεπτεμβρίου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική θέλει το εισιτήριο για τον επιβάτη να κοστίζει λιγότερο αφού όπως φαίνεται καθιερώνεται ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα στην τιμή του 1,20€ για 70 λεπτά. Το νέο εισιτήριο θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο παλιό το οποίο κοστίζει 1,40€ και έχει διάρκεια 90 λεπτά καθώς και το εισιτήριο μονής διαδρομής για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ το οποίο κοστίζει 1,20€.

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα καθιερωθεί μια μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα η οποία θα στοιχίζει 15€ φθηνότερα από την αυτή που ίσχυε μέχρι τώρα. Έτσι λοιπόν η νέα κάρτα θα κοστίζει 30€ ενώ θυμηθείτε ότι η παλιά κοστίζει 45€. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος αγοράσει την μηνιαία κάρτα που θα ισχύσει από Σεπτέμβρη και κάνει δύο διαδρομές την ημέρα, στην ουσία το εισιτήριο κάθε διαδρομής θα του κοστίζει 0,50€ έναντι των 0,75€ που του κόστιζε μέχρι σήμερα.

Αναμένονται τρίμηνες και εξαμηνιαίες κάρτες που μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η τιμή τους.

Με τις αλλαγές στην τιμή των εισιτηρίων το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στοχεύει στην αύξηση του επιβατικού κοινού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τον άλλο μήνα οι δημόσιες συγκοινωνίες πρόκειται να βελτιωθούν και να λειτουργούν με μικρότερο κόστος για τον επιβάτη.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ