Διατίμηση στα προϊόντα σε μη ιδιωτικές πλαζ προωθεί το Υπ. Ανάπτυξης

 Διατίμηση στα προϊόντα σε μη ιδιωτικές πλαζ προωθεί το Υπ. Ανάπτυξης
Απόφαση για διατίμηση στα προϊόντα που πωλούνται στις δημοτικές και κρατικές πλαζ (νερό, καφέ, τοστ - σάντουιτς) προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης.


Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο, το κόστος στις οργανωμένες πλαζ είναι απαγορευτικό για τις οικογένειες και πως πρέπει να προωθηθεί το μέτρο της διατίμησης -κάτι που μπορεί να επιβάλει το υπουργείο σε μη ιδιωτικές πλαζ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια για ξαπλώστρα και ομπρέλα μπορεί να φθάσει περίπου στα 40 ευρώ.
Από 30 έως 60 ευρώ πρέπει να διαθέσει μια τετραμελής οικογένεια για την είσοδό της σε μια οργανωμένη παραλία, για έναν καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ.
Το κόστος για ξαπλώστρα και ομπρέλα για μία τετραμελή οικογένεια μπορεί να φτάσει στα 37,60 ευρώ για ξαπλώστρα και ομπρέλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Ανάπτυξης θερωρεί επιβεβλημένο να ισχύσουν και στις οργανωμένες παραλίες οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ- σάντουιτς) που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κλπ, ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε πόσο θα αγοράζουμε νερό και σάντουιτς στις παραλίες όταν θα γίνει η διατίμηση των προϊόντων ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ