Elytron: Το ελικόπτερο που γίνεται αεροπλάνο

Αυτός είναι ο συνδυασμός ελικόπτερου με αεροπλάνο που δημιούργησε η εταιρεία Elytron Aircraft LLC.

Χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια για να εξελιχθεί το σχέδιο της ElytronAircraft LLC για την δημιουργία του αεροπλάνου-ελικοπτέρου. Το αεροσκάφος αποτελείτε από τρια σετ φτερών:

-ένα ζεύγος περιστρεφόμενων φτερών στο κέντρο,

-και δύο ζεύγη σταθερών πτερυγίων που βρίσκονται στο μποστινό και στο πίσω μέρος και ενώνονται με μικρότερα πτερύγια.

Ο λόγος αυτού του σχεδιασμού είναι η αποφυγή της αλληλεπίδρασης με την ώθηση που προκύπτει από τα περιστρεφόμενα φτερά και την ίδια στιγμή μειώνονται οι πιθανότητες χτυπημάτων των λεπίδων των ελίκων.

Πληροφορίες από την εταιρεία αναφέρουν ότι το σκάφος έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές και κατά την πτήση είναι δύο και τρεις φορές πιο γρήγορο από ένα συμβατικό ελικόπτερο. Επιπλέον ο σχεδιασμός της ατράκτου ενισχύει τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του σκάφους.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός της ταχύτητας ενός συμβατικού αεροσκάφους σταθερών πτερυγίων με την δυνατότητα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης ενός ελικοπτέρου θα επιτρέπει την χρήση του αεροσκάφους σε διάφοροες εφαρμοφές, όπως για παράδειγμα του αεροταξί από κέντρο σε κέντρο της πόλης.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι για την ώρα έχει κατασκευαστεί ένα διθέσιο σκάφος για τις ανάγκες επίδειξης αλλά μελλοντικά σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα επταθέσιο σκάφος για εμπορική χρήση.