Ξεκινούν οι έλεγχοι στα αρτοποιεία για το ζύγισμα του ψωμιού

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα αρτοποιεία για το ζύγισμα του ψωμιού
Μέτρα για να πέσουν οι τιμές σε γάλα και ψωμί, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η πρόσφατη νομοθεσία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όπως προκύπτει από στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ερευνά το υπουργείο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος γνωστοποίησε ότι από σήμερα ξεκινούν έλεγχοι για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Επίσης, ο υφυπουργός έχει ξεκινήσει και κύκλο επαφών με εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και των σούπερ μάρκετ, με στόχο τη διασφάλιση μιας «συμφωνίας κυρίων» για τη μείωση των τιμών στο γάλα.

Σχετικά με το ψωμί, η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Το υπουργείο έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να ζητούν να ζυγίζεται το ψωμί, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ