Αυξάνονται τα παράπονα των εμπόρων για τις Κυριακές

Αυξάνονται τα παράπονα των εμπόρων για τις Κυριακές
Μετά τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που χθες σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για περιορισμένη αγοραστική κίνηση την Κυριακή, 4 Mαΐου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μας έπεσαν πολλές οι Κυριακές και μας βαρυστομάχιασαν», σήμερα στο θέμα αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 4 Μαΐου, «ήταν επιεικώς αδιάφορα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που άνοιξαν».
Μάλιστα, επικρίνει ιδιαίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι εικόνες «που ανέδειξε το υπουργείο και η τηλεόραση» προέρχονταν από καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, πολυχώρους και εκπτωτικά χωριά, «κάνοντάς μας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο, τι ακριβώς εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος νόμος και ποιους ευνοεί».
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά επιφυλάσσεται να εκφράσει την τεκμηριωμένη γνώμη του συνολικά, τόσο για το μέτρο των Κυριακών όσο και για το «αμφιβόλου αποτελεσματικότητας», όπως το χαρακτηρίζει, μέτρο των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ