Εκδρομή «τρία σε ένα» 150 χλμ από την Αθήνα

Εκδρομή «τρία σε ένα» 150 χλμ από την Αθήνα
Δεν χρειάζεται και πολύ για να σας πείσουμε για την αξία του προορισμού που προτείνουμε αυτή την εβδομάδα (αλήθεια για Πάσχα έχετε κανονίσει;) Το ότι σας χωρίζουν μόλις 150 χλμ από την Αθήνα είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Όλα τα υπόλοιπα, και αν τα γνωρίζετε, αξίζει να τα ζείτε ξανά και ξανά.  

Προορισμός

Το Ναύπλιο, μια από τις ωραιότερες και πλέον ιστορικές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, με γραφικούς δρόμους, όμορφα νεοκλασικά κτίρια, σημαντικά ιστορικά μνημεία και παλαιούς ναούς, ξενοδοχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα με ιδιαίτερο στυλ.

Πώς θα φθάσετε

Με ορμητήριο την Αθήνα, ακολουθούμε αρχικά την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Αφού περάσουμε την Κόρινθο, κινούμαστε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως. Στην έξοδο Άργους - Ναυπλίου εγκαταλείπουμε την εθνική οδό και, μέσω της επαρχιακής οδού Άργους-Ναυπλίου, φθάνουμε στον προορισμό μας.

Τι θα δείτε

Την παλαιά πόλη με τα ιστορικά κτίρια, πρωτεύουσα του Μοριά το 16ο και το 17ο αιώνα, αλλά και πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (έδρα της κυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια).

• Την Ακροναυπλία, φρούριο χτισμένο σε απόκρημνη χερσόνησο, όπου φυλακίστηκαν το 1831 ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το 1833 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

• Το Παλαμήδι, το κάστρο που στεφανώνει την πόλη του Ναυπλίου, με την εκκλησία του Aγίου Aνδρέα και τη φυλακή του Kολοκοτρώνη.

• Το Μπούρτζι, το γραφικό νησάκι στην είσοδο του λιμανιού.

• Την πλατεία Συντάγματος, "ιταλική πιάτσα" στην καρδιά της πόλης, και την πλατεία Καποδίστρια, με τον ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.

• Το πάρκο με το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, εφίππου.

• Την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας το 1831.

• Το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο από τους Ενετούς στις αρχές του 16ου αιώνα.

• Το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, που στεγάζεται σε διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο.

• Το κτίριο του Δημαρχείου, ιστορικό διατηρητέο μνημείο, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Χιλιομετρικές αποστάσεις - κόστος μετάβασης/επιστροφής

Το Ναύπλιο απέχει γύρω στα 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και γύρω στα 30 χιλιόμετρα από την Επίδαυρο και τις Μυκήνες. Με σημείο αφετηρίας την Αθήνα, το κόστος καυσίμων για μετάβαση/επιστροφή από το Ναύπλιο υπολογίζεται γύρω στα 35 ευρώ για κινητήρες βενζίνης και γύρω στα 20 ευρώ για κινητήρες diesel.

Έξοδα διαμονής

Το κόστος διαμονής σε τουριστικά καταλύματα υψηλών προδιαγραφών στην πόλη του Ναυπλίου ανέρχεται στα 40-50 ευρώ κατ’ άτομο ανά διανυκτέρευση.

Tip

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Κομπολογιού, μοναδικό στο είδος του (ιδρύθηκε από το ζεύγος Ευαγγελινού το 1998), και το Πολεμικό Μουσείο (φιλοξενείται στο πετρόχτιστο κτίριο που είχε επιλέξει ο Καποδίστριας για να στεγάσει τη Σχολή Ευελπίδων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ