Άλλαξε τρόπο πληρωμής και μείωσε τα έξοδα του supermarket

Άλλαξε τρόπο πληρωμής και μείωσε τα έξοδα του supermarket
Η κρίση έχει γεννήσει επιχειρηματικές συνεργασίες. Τράπεζες και supermarketήρθαν πιο… κοντά με προφανή στόχο να μας φέρουν και εμάς τους καταναλωτές πλησιέστερα. Πέφτει ο τζίρος των supermarket, μειώνεται ο αριθμός των πιστωτικών καρτών, κάτι έπρεπε να κάνουν οι εταιρείες. Ιδού λοιπόν, ποιες προσφορές σκέφτηκαν

Της Έφης Καραγεώργου.

Με επιστροφή μετρητών, πόντους και δωροεπιταγές, επιβραβεύουν οι τράπεζες, όσους πραγματοποιούν αγορές με «πλαστικό χρήμα».Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, επειδή έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν στο πορτοφόλι τους πιστωτικές κάρτες, οι τράπεζες προσφέρουν τα ίδια προνόμια και σε όσους κάνουν συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, στον καιρό της κρίσης, βγαίνουν κερδισμένοι, καθώς και πολλές άτοκες δόσεις έχουν για τις αγορές τους και επιπλέον επιστροφή μετρητών ή bonus πόντους ανάλογα με την πολιτική της κάθε τράπεζας.Και επειδή έρχεται Πάσχα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιστροφή μετρητών ισχύει και για τις αγορές στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε τη συνεργασία της με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και επιβραβεύει με δωροεπιταγές, όσους τις χρησιμοποιούν για τις αγορές τους.

Συγκεκριμένα η ΑΒ Plus MasterCard της Τράπεζας Πειραιώς, διατίθεται είτε ως πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα και ο κάτοχος κερδίζει επιπλέον πόντους ΑΒ Plus από όλες τις αγορές σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διπλάσιους πόντους στα ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι πόντοι εξαργυρώνονται με Επιταγές Έκπτωσης ΑΒ Plus αξίας 6 ευρώ.

Με την ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται και η Alpha Bank. Όλες οι αγορές που θα πραγματοποιηθούν με την κάρτα Alpha Bank Bonus , στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, αποφέρουν στον κάτοχο της κάρτας 4 Bonus πόντους για κάθε 1 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι κάρτες αυτές μπορεί να είναι τόσο χρεωστικές όσο και πιστωτικές. Οι πόντοι εξαργυρώνονται με τη μορφή δώρων σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο επιχειρήσεων.

Η Εθνική Τράπεζα, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Go National προσφέρει επιστροφή μετρητών 1% για τις συναλλαγές που κάνουν οι κάτοχοι των πιστωτικών της καρτών στα καταστήματα Carrefour.

Τέλος η Eurobank, έχει συνεργασία με την αλυσίδα Μασούτης (η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής στη Βόρεια Ελλάδα) και δημιούργησε τη Μασούτης Visa, που επιστρέφει το 4% της αξίας των αγορών που θα πραγματοποιηθεί στο δίκτυο της εταιρείας. Επίσης μέσω του προγράμματος «Επιστροφή» επιστρέφει ως μετρητά το 4% για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ