«Δωρεάν ρεύμα για θέρμανση». Ποιοι το δικαιούνται και πώς

«Δωρεάν ρεύμα για θέρμανση». Ποιοι το δικαιούνται και πώς
Δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για θέρμανση όπως αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Το «δωρεάν ρεύμα» θα παρέχεται κατά τις ημέρες που θα παρατηρούνται αυξημένοι ρύποι στην ατμόσφαιρα λόγω της εκτεταμένης χρήσης τζακιών. Ποιοι όμως θα δικαιούνται το δωρεάν ρεύμα;  

Απαραίτητη προϋπόθεση όπως αποκάλυψε ο κ. Μανιάτης θα είναι οι δικαιούχοι να είναι γραμμένοι στα μητρώα δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Γι’ αυτό, όσοι δεν έχετε ακόμη γραφτεί, σπεύσατε. Το fpress.grέχει αναλύσει τη διαδικασία την οποία μπορείτε να θυμηθείτε κάνοντας κλικ εδώ.

«Το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο των 150 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Κάθε φορά που θα υπάρχει υπέρβαση του ορίου, αυτό θα ανακοινώνεται ώστε οι καταναλωτές δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου να μαθαίνουν ότι θα μπορούν να «φουντώνουν» τα ηλεκτρικά καλοριφέρ χωρίς επιπλέον κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν επιτροπές σε όλους τους δήμους της χώρας στις οποίες θα καταφεύγουν όσοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Οι επιτροπές αυτές, θα έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε την επιστολή του υπουργούπρος τη ΡΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε τις πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν στα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού τιμολογίου

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού τιμολογίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ