Πώς θα κάνετε δωρεάν εξετάσεις στο ΕΣΥ

Πώς θα κάνετε δωρεάν εξετάσεις στο ΕΣΥ
Σήμερα ξεκινούν με βάση τις προαναγγελίες του υπουργείου Υγείας οι αιτήσεις για το εισιτήριο υγείας για 200.000 ανασφάλιστους της χώρας, στους οποίους και θα παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ.

Επισκέψεις σε γιατρούς αλλά και εξετάσεις σε δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν οι ανασφάλιστοι αλλά και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις:

Τα αιτήματα θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια.Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι:

Oι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ



-που έχασαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και
-που το ατομικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ή τα 25.000 ευρώ (άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των συζύγων) στην περίπτωση των έγγαμων

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει το εισιτήριο:

επισκέψεις σε γιατρό προκειμένου να αξιολογηθούν και να παραπεμφθούν για

-περαιτέρω έλεγχο, διεξάγοντας ένα σύνολο προληπτικών και εν μέρει διαγνωστικών
εξετάσεων (θα εξαρτάται από το κόστος των εξετάσεων), σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, ή σύμφωνα με την ειδική κατάστασή τους
-πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων
-αξιολόγηση/ διάγνωση/ αγωγή υγείας, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας κατά την επίσκεψή σε γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παράλληλα προβλέπεται και παρακολούθηση περιπτώσεων κύησης.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τον φορέα του Δημοσίου ή την ιδιωτική μονάδα ή τον ιδιώτη γιατρό ή τον πάροχο υπηρεσιών, στον οποίο θα προσέλθουν.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι του Προγράμματος που θα πηγαίνουν στις μονάδες Υγείας του Ε.Σ.Υ. δεν θα πληρώνουν το θεσπισμένο εισιτήριο των 5 ευρώ.

Όσον αφορά τους γιατρούς που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι ιατρικές επισκέψεις που θα κάνουν δεν θα προσμετρούνται στο όριο των 200 ή 150 μηνιαίων επισκέψεων (οι οποίες ισχύουν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ