Ηξεις αφίξεις από την Νουί του SSM Πονοκέφαλος σε κυβέρνηση και τραπεζίτες από τις αντικρουόμενες δηλώσεις της

Ηξεις αφίξεις από την Νουί του SSM   Πονοκέφαλος σε κυβέρνηση και τραπεζίτες από τις αντικρουόμενες δηλώσεις της
Με ανοιχτό το στόμα άκουγαν οι επιτελείς της κυβέρνησης και των τραπεζών την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί να αλλάζει… διαθέσεις και… δηλώσεις για την κατάσταση στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κι ενώ την Τρίτη το απόγευμα έλεγε ότι είναι ικανοποιημένη για τους χειρισμούς των τραπεζών στο μείζον θέμα των «κόκκινων δανείων» , την Τετάρτη πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών αναφέροντας ότι «οι πρώτοι δύο μήνες του χρόνους ήταν κάπως απογοητευτικοί και τώρα οι τράπεζες πρέπει να υλοποιήσουν τα άρτια σχέδια που έχουμε συμφωνήσει.

Αξίζει να διαβάσει κανείς την πρώτη της ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής :
«Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης.
Τώρα, η μείζοναπρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί». Και χθες το βράδυ στηλίτευσε με δηλώσεις της στον Σκάι την αναβλητικότητα από κυβερνητικής πλευράς, στην εφαρμογή ψηφισμένων νομοθετημάτων που αφορούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενώ υπογράμμισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Τι μεσολάβησε από τη μια μέρα στην άλλη και η κ. Νουί … διέβη τον Ρουβίκωνα; Τραπεζικοί παράγοντες που ήλθαν σε επαφή μαζί της στην Αθήνα τονίζουν ότι εξεπλάγησαν από τις αρχικές θετικές ανακοινώσεις της «αφού δεν επέδειξε ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ