Χρωστάς στη ΔΕΗ; Σε ψάχνει η εισπρακτική!!!!

Χρωστάς στη ΔΕΗ; Σε ψάχνει η εισπρακτική!!!!
Την πρόθεση να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στην Βουλή επισημαίνοντας παράλληλα πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν «σκαρφαλώσει» στα 2,6 δις ευρώ από 1,7 δις ευρώ που ήταν στις 31.12.2015.

«Η πολιτική μας με τα ληξιπρόθεσμα έγιναν με διευκολύνσεις, πιέσεις σε μεγαλύτερους οφειλέτες που αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ χρωστάνε πάνω από 500 εκ. ευρώ. Αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ. Τους κόπηκε το ρεύμα και επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα με ρευματοκλοπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάκης ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να προσθέσει «Αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων και όλα αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε ποιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων με διεθνή εμπειρία. Έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάσει ιστορικά στοιχεία, ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη. Πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους. Μας έχουν υποσχεθεί πως η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%. Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα μας δώσει μεγάλη ανάσα». Εκτός αυτού πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών «θα προχωρήσουμε σε τιτλοποίηση με μεγάλα διεθνή funds και τράπεζες όπως Bank of America, Deutsche Bank HSBC για τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εάν δουν ότι έχουν αξιόπιστο μηχανισμό συλλογής τους».

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΜΕΑΡ κ.α. είπε:
- Για χαμηλή και μέση τάση χρωστάνε 1,650 δις ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 700 εκατ. ευρώ

- Το Δημόσιο χρωστά 100 εκατ. ευρώ και έχει ρυθμίσει τα 40 εκατ. ευρώ

- Για υψηλή τάση χρωστούν 345 εκατ. ευρώ και έχουν διακανονιστεί 60 εκατ. ευρώ

- Τα παραπάνω διαμορφώνουν χρέη 2,1 δις ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 800 εκατ. ευρώ

- Σε αυτά προστίθενται άλλα 500 εκατ. ευρώ από τελικούς πελάτες. Πρόκειται για πελάτες που είτε έχουν πάψει να ηλεκτροδοτούνται (εξοχικά, επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.α.) και όσοι άλλαξαν πάροχο αφήνοντας χρέη στην ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ