Η "πολυτελής" συμφωνία των 12 δισ. ευρώ

Η "πολυτελής" συμφωνία των 12 δισ. ευρώ

Τον πλήρη έλεγχο του Christian Dior αποκτά ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, σε μία «πολυτελή» συμφωνία συνολικής αξίας περίπου 12,1 δισ. ευρώ, η οποία απλοποιεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οίκου κάτι που ζητούσαν εδώ και καιρό οι επενδυτές. 

Μέσω μιας σειράς περίπλοκων συναλλαγών, η LVMH, στην οποία η οικογένεια Αρνό διαθέτει μερίδιο 47%, θα εξαγοράσει από την Christian Dior Ηolding Company το εμπορικό σήμα Christion Dior Couture. Παράλληλα η οικογένεια Αρνό θα καταβάλει το ποσό 260 ευρώ ανά μετοχή για να αυξήσει το μετοχικό μερίδιό της στην Christian Dior Holding από το 74% στο 100%. Το αντίτιμο είναι 15% υψηλότερο από τα επίπεδα στα οποία έκλεισε η μετοχή της τη Δευτέρα, ενώ οι μέτοχοι μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να πληρωθούν σε μετρητά ή σε μετοχές του οίκου Hermes, στον οποίο ο Aρνό έχει επίσης μετοχικό μερίδιο. Με τις δύο αυτές κινήσεις επιστρέφουν ύστερα από αρκετές δεκαετίες κάτω από την ίδια στέγη τα brand Christian Dior Couture και Christian Dior Parfum.

Τα αρώματα Dior είχαν περάσει στον έλεγχο της LVMH από τη δεκαετία του ‘60. Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την εξέλιξη, με τη μετοχή της Dior στο Παρίσι να κάνει «άλμα» έως και 13%, στα νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 256 ευρώ, και της LVMH να ενισχύεται έως και 5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ