Κατέφθασαν οι πρώτες αυξήσεις στα εισιτήρια των αεροδρομίων

Κατέφθασαν οι πρώτες αυξήσεις στα εισιτήρια των αεροδρομίων
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ιδιωτικοποιήθηκαν, πέρασαν στον έλεγχο της Fraport και άρχισαν και οι πρώτες αυξήσεις με το… καλημέρα.

Εντός του μήνα έχουν προγραμματιστεί εκτενείς παρεμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια οι οποίες αφορούν στον γενικό καθαρισμό, βάψιμο των εγκαταστάσεων και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής αλλά και τις τιμές.

Από τις 11 Απριλίου όπου τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού κράτους με τη Fraport Creece τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας είναι ακριβότερα.

Το τέλος αναχωρούντων επιβατών ανά επιβάτη αφορά τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Astra Airlines προβλέπεται στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του συνόλου (τελικό ποσό 16,74 ευρώ), και στα υπόλοιπα δρομολόγια τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του τέλους ασφαλείας μόνο (τελικό ποσό 13,86 ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Astra Airlines δηλώνει πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν των τελών για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών.

Το πρόγραμμα

Tο επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece ανέρχεται για τους 48 πρώτους μήνες της παραχώρησης στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Το πόσο είναι κατά 70 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερο απο αυτό που προβλέπεται στην σύμβαση μεταξύ της παραχωρησιούχου και του ελληνικού δημοσίου. Τα 95 εκατομμύρια ευρώ, εκ των 400 συνολικά, προορίζονται για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 5 νέων τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω και Μυτιλήνης, αύξηση του συνολικού μεγέθους των 14 terminals κατά 100.000 τετραγωνικά μέτρα σε 300.000 τετραγωνικά, αύξηση των σημείων check in από 213 σε 297, των σημείων ελέγχου ασφαλείας από 44 σε 84, των πυλών από 103 σε 147 και των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150. Επιπλέον θα προχωρήσει η ριζική ανανέωση της εσωτερικής και εξωτερικής όψης του κάθε ενός αεροδρομίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ