Το Android αναμένεται να ξεπεράσει σε έσοδα το iOS

Το Android αναμένεται να ξεπεράσει σε έσοδα το iOS
Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, αυτό των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις εφαρμογών του λειτουργικού της να είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις του λειτουργικού Android, αν και τα κινητά που πωλούνται με λειτουργικό Android είναι περισσότερα σε ετήσια βάση.

Αυτή η τάση ενδέχεται να αλλάξει φέτος για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το site App Annie, το οποίο εξειδικεύεται στο να καταγράφει και να αναλύει τα δεδομένα και τις τάσεις των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, το λειτουργικό Android αν συνδυαστεί με εφαρμογές από τρίτους παρόχους και όχι μόνο από το επίσημο Google Play, τότε φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία θα πάρει τα ηνία των πωλήσεων εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πόσο κορεσμένη είναι όμως η αγορά των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και τι προοπτικές έχει για τους προγραμματιστές. Φαίνεται ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας είναι ακόμα αρκετά μεγάλα μιας και το μέσο ποσοστό ανάπτυξης για την πενταετία 2016-2021 είναι 18% όσον αφορά τα ετήσια έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπάρχουν επομένως ακόμα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Μερικές συμβουλές για το που να επικεντρωθείτε αν είναι προγραμματιστής εφαρμογών είναι οι αγορές της Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας, Ινδονησίας και εννοείται της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ