Maltesers, M&M's και Toblerone τα "θύματα" του Brexit

Maltesers, M&M's και Toblerone τα "θύματα" του Brexit
Σε 48 ώρες πλησιάζουμε στην ημέρα κατά την οποία η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Ε.Ε. για την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση.

Οι συνέπειες τραγικές! Το μεγαλύτερο πλήγμα θα το δεχτούν οι λάτρεις της… σοκολάτας. Σοκολατένιες λιχουδιές όπως τα Μ&Μ's και τα Maltesers αναμένεται σύντομα να αλλάξουν συσκευασία.

Ηδη τα σακουλάκια με Maltesers έχουν γίνει ελαφρύτερα - από τα 121 στα 93 γραμμάρια.
Επίσης, τα οικογενειακά σακουλάκια Μ&Μ's περιορίστηκαν από τα 165 στα 140 γραμμάρια.

Μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων της Βρετανίας, όπως για παράδειγμα η Cadbury, έχουν ήδη ανακοινώσει πως λόγω Brexit και της επικείμενης πτώσης της τιμής της στερλίνας, η απόφασή τους να κρατήσουν την παραγωγή τους εντός Βρετανίας θα τις αναγκάσει να κάνουν θυσίες αλλού. Όπως για παράδειγμα στις συσκευασίες που θα αρχίσουν να... μικραίνουν.

Τον περασμένο Νοέμβριο για παράδειγμα, κατέκλυσαν με διαμαρτυρίες τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όταν η μητρική εταιρεία Mondelez αποφάσισε να αλλάξει το εμβληματικό σχήμα της σοκολάτας Toblerone, μεγαλώνοντας το κενός ανάμεσα στα τριγωνάκια σοκολάτας, λόγω της υψηλής τιμής της ζάχαρης και του γάλακτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ