Ποιοι είναι οι τρεις διεκδικητές του ΟΛΘ

Ποιοι είναι οι τρεις διεκδικητές του ΟΛΘ
Τρεις, προσφορές έλαβε τελικώς το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο.

Οι προσφορές παρελήφθησαν το Σάββατο μετά την αποστολή τους χθες το βράδυ αεροπορικώς απ το Λονδίνο, όπου και κατατέθηκαν στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, η οποία λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στον διαγωνισμό.

Οι προσφορές έγιναν από την Deutsche Invest Equity Partners, σε κοινοπραξία με τη θυγατρική της CMA CGM, Terminal Link και τον όμιλο Σαββίδη, την Dubai Ports World και την ICTSI.

Το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει τώρα πως θα προχωρήσει στον έλεγχο και την αξιολόγηση των προσφορών που παρέλαβε.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές από τους υποψηφίους, αντιπαραβάλλοντας τις παράλληλα με τη μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει για λογαριασμό του οι δύο ανεξάρτητοι αποτιμητές του διαγωνισμού.

Σε ανακοίνωσή του πριν λίγο, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

«Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα τις προσφορές για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίες κατατέθηκαν χθες, στη Morgan Stanley, χρηματοοικονομικό σύμβουλο του Ταμείου, στο Λονδίνο.
Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:

  • International Container Terminal Services Inc.
  • The Peninsular and Oriental Stream
  • Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS.

Η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ