Πόσο ισχυρός είναι ο Ιταλός που θέλει την Hellenic Seaways(update)

Πόσο ισχυρός είναι ο Ιταλός που θέλει την Hellenic Seaways(update)
Κατατέθηκαν οι προσφορές για την εξαγορά του 40,44% της Hellenic Seaways (HSW) το οποίο κατέχει η Πειραιώς.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι δύο, αφού πέραν από τις Μινωικές Γραμμές, του Ιταλού Εμμανουέλε Γκριμάλντι,προσφορά κατέθεσε καιτο επενδυτικό σχήμα Eagle Mind Shipping, επικεφαλής του οποίου είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος, ενωη Fortress Group -ή συνδεδεμένο με αυτή σχήμα-, η οποία έχει ήδη επενδεδυμένα συμφέροντα στην άλλη μεγάλη ελληνική ακτοπλοϊκή, την Attica GROUP, δεν φαίνεται να "κατέβηκε". Σημειώνεται ότι οι Μινωικές κατέχουν ήδη το 48,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways και αν προκύψει δεύτερος βασικός μέτοχος με το 40,5%, τότε είναι πιθανό ή να μεταπωλήσει σε δεύτερη φάση το 40,5% ή να "μοιράσουν" την HSW. Υπενθυμίζεται ότι οι Μινωικές Γραμμές συμμετείχαν με 33% περίπου στη Hellenic Seaways, και πέρυσι τον Φεβρουάριο επιχείρησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου με την υποβολή ανοιχτής δημόσιας προσφοράς. Πέτυχαν έτσι να συγκεντρώσουν σταδιακά από μικρομετόχους ένα πρόσθετο 15% των μετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Πόσο ισχυρός είναι αλήθεια ο Emanuele

O περισσότερο γνωστός στους Έλληνες Emanuele Grimaldi και ο αδελφός του Gianluca ηγούνται του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου στην Ιταλία με περισσότερα από 100 πλοία κυρίως επιβατηγά και οχηματαγωγά. Πλέον έχουν κάνει άνοιγμα και στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, ενώ δραστηριοποιούνται και στους λιμενικούς σταθμούς όπως της Βαρκελώνης. Η οικογένεια ελέγχει ομίλους όπως οι Atlantica di Navigazione, Grimaldi Compagnia di Navigazione, Finnlines, Minoan Lines και Atlantic Container. Ο Emanuele Grimaldi είναι πρόεδρος της Ένωσης Ακτοοπλόων Ιταλίας και θεωρείται από πολλούς ως ο υπεύθυνος της «εκδίωξης» του ελληνικού στοιχείου από την θάλασσα την Αδριατικής. Ακόμα και στην περίπτωση της κερδοφόρας Minoan (που του στοίχισε περί τα 90 εκατ. σε αυξήσεις κεφαλαίου) , στην οποία ασκεί εξολοκλήρου το management, έχει ουσιαστικά εξαφανίσει το brand name της από την Αδριατική.

Ο Ιταλός εφοπλιστής, γεννημένος στη Νάπολη, στη νότια Ιταλία, το 1956, σπούδασε Οικονομικές και Εμπορικές Επιστήμες στο εκεί πανεπιστήμιο. Πέρασε όμως και από στρατιωτική ακαδημία το Military School της Nunziatella, επίσης στη Νάπολη. Μετά την αποφοίτησή του το 1980, εργάστηκε για τις ναυτιλιακές δραστηριότητες της οικογένειας του, που τρέχει τώρα με τον αδελφό του Gianluca και τον γαμπρό του Diego Pacella. Μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η αγάπη του για το ευγενές σπορ της ιππασίας είναι επίσης περιβόητη Με την γυναίκα του Ιλεάνα έχει αποκτήσει μια κόρη και δυο γιους που του έχουν χαρίσει και δυο εγγόνια. Ο Emanuele περνά πολλά Σαββατοκύριακα στο 25 στρεμμάτων κτήμα του έξω από τη Ρώμη, ένα παλιό κυνηγητικό καταφύγιο για ιταλούς πρίγκιπες όπου και συνηθίζει να κάνει ιππασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ